jueves, 1 de diciembre de 2011

Tancament de l'acadèmia

No vaig publicar un tancament definitiu i sembla que el degoteix de gent que encara envia mails pel tema de l'acadèmia no és gran però sí constant.

Motius del tancament de l'acadèmia

1. No vaig aconseguir enrolar més "mestres". Hem trobava sol preparant tot el curs i tenia poc descans.

2. La dificultat de l'espai. El curs es desenvolupava en una casa okupa, lo que en molts casos era igual a dir que el temps que havia de dedicar a preparar una classe, per comptes de dedicar-lo a tal menester, l'havia de dedicar a airejar l'espai per l'olor a caques de gos, cervesa rància i excés de cendrers no buidats. (és una llàstima però és veritat)

3. Espectre de l'alumnat. Jo vaig concebre el curs com un espai en el que gent que no pot pagar-se una acadèmia privada pogués accedir a un curs gratuït. Aquest objectiu tampoc es va assolir.

4. La part pràctica que consistia en anar a centres socials a arreglar la instal·lació elèctrica s'assolia de forma totalment assistencial i no participativa. Vull dir que nosaltres possàvem tot el material, tota la feina i de un dia a l'altre quan seguíem la feina ens havien ja no agraït o ajudat si no desfet part de la feina que havíem fet i en molts casos desaparició de material.

5. La part pràctica de trobar gent gran que estigués en situació precària o visqués directament situacions de mobbing a ajudar-los a que al menys no els tallessin la llum i tinguessin una instal·lació decent i segura, no es va complir gaire.

L'acadèmia no és va obrir com un espai voluntarista, si no polític. Una forma de fer política a través de la solidaritat i de la pràctica i al meu entendre no es va assolir. De totes maneres n'he aprés molt de l'experiència.